10 jaar Dag van de Scheiding

10 jaar Dag van de Scheiding – uw vragen over scheiden bespreken met de scheidingsdeskundigen van de vFAS via de chat op www.verder-online.nl

Op vrijdag 11 september a.s. organiseert de vFAS voor de 10e keer de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’. Ook bij Advocatenkantoor Suijker te Apeldoorn, aangesloten bij de vFAS, kunt u op deze dag terecht voor meer informatie en advies over scheiden. Via een aparte chat kan iedereen anoniem vragen stellen aan de advocaat-mediators die bij de vFAS zijn aangesloten.

Recent onderzoek van de vFAS, de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators naar de ontwikkelingen bij scheiden in Nederland in de afgelopen 10 jaar,  leverde verrassende resultaten op; zo blijkt de woningproblematiek na de scheiding een steeds grotere zorg en zijn vooral mannen voorstander van co-ouderschap. Ook is onderzocht hoe men aankijkt tegen de nieuwe vastgestelde duur van de Partneralimentatie en de zorgregeling. De resultaten worden op de Dag van de Scheiding bekend gemaakt.

Welke veranderingen hebben plaatsgevonden omtrent scheidingen en hoe ziet de toekomst eruit?

Gevraagd is naar hoe de scheiding is verlopen, welke hulp men heeft ingeschakeld, waar men tegenaan liep en wat men anders zou hebben gedaan.

Op de Dag van de Scheiding kan de consument zijn of haar vraag met de deskundigen van de vFAS bespreken via de digitale chatfunctie op www.verder-online.nl  en/of direct contact opnemen met Advocatenkantoor Suijker en een afspraak maken om op de Dag van de Scheiding langs te gaan komen voor vrijblijvende informatie.

Samen met de gespecialiseerde scheidingsadvocaat/-mediator, mr Suijker, kan de consument bespreken hoe een scheiding het beste afgewikkeld kan worden, zowel op juridisch, emotioneel als financieel gebied.

Tijdens de chat via verder-online.nl en/of tijdens de live-afspraak worden de vragen die spelen over bijvoorbeeld de stappen die nodig zijn voor een goede scheiding voor zowel ouders als kinderen en over de financiële afwikkeling, nader besproken en toegelicht. Aan het gesprek zijn tijdens de Dag van de Scheiding geen kosten verbonden.

Advocaat én mediator

Mevrouw mr Suijker van Advocatenkantoor Suijker is gespecialiseerd advocaat en ook scheidingsmediator. Zij is lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Zij onderscheiden zich op verschillende gebieden. Zo moeten advocaten om lid te worden onder meer een aanvullende specialistische opleiding van drie jaar volgen. Daarnaast is minimaal vijf jaar ervaring en jaarlijkse bijscholing verplicht. vFAS-advocaten beschikken over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer ouderschapsplannen, pensioenverevening, alimentatie en huwelijkse voorwaarden.

Dag van de Scheiding

Meer weten over de Dag van de Scheiding? Kijk op www.dagvandescheiding.nl. Betrouwbare achtergrondinformatie, tips en stappenplannen voor scheiden en mediation zijn te vinden op www.verder-online.nl