Kerstvakantie: stekker in de kerstboom, uit de relatie

Nu de dagen kort zijn, de kerstbomen opgetuigd zijn en de kaarsen branden, breekt voor veel mensen een tijd aan van bezinning. Wie een baan heeft, heeft vaak vrij en de tijd wordt niet op kantoor maar met de partner of het gezin besteed. Er is tijd voor elkaar. Dat is voor veel koppels een zegen.Maar voor wie twijfels heeft over zijn of haar partner, niet lekker in de relatie zit en met de gedachte loopt om de relatie te verbreken, kunnen deze dagen heel anders worden ervaren. Want als er een periode is die piekt op het gebied van scheidingen, dan is het wel de kerst.

En dat is – op zich – niet verwonderlijk.  De knagende gevoelens die vaak al een hele poos spelen, worden pijnlijk zichtbaar als je de hele dag met elkaar doorbrengt. Wie kinderen heeft, stopt vaak zoveel emotionele energie in het creëren van een fijne kerstsfeer, dat de kaars na de tweede kerstdag helemaal is opgebrand.  Veel koppels hakken daarom ook juist nu de knoop door.

Natuurlijk is het altijd pijnlijk en verdrietig als relaties op de klippen lopen. Niet alleen op de twee ex-geliefden, maar op alle personen die hen dierbaar zijn, heeft het impact. Het is een besluit dat je niet zomaar neemt. De kerstperiode is dan ook bij uitstek een periode die tijd biedt om goed met elkaar in gesprek te gaan over de wensen en verwachtingen van elkaar.

Maar als ondanks goede gesprekken toch besloten wordt om de relatie te beëindigen, dan is het raadzaam om ook het afronden met veel aandacht te doen. Ik kan helpen om de gevolgen van de scheiding goed te bespreken en te regelen. Op de website is meer informatie te vinden over hoe een scheidingsprocedure verloopt. In een persoonlijk gesprek licht ik graag toe wat ik voor jullie kan doen.

Neem contact met mij op via info@advocatenkantoorsuijker.nl of bel mij via 055-360 31 93.