Mediation

Als u en uw partner besluiten te scheiden, heeft u de mogelijkheid om via mediation de gevolgen van uw scheiding in overleg te regelen. In dit traject worden beide partners begeleid door mevrouw mr. Suijker, advocaat-scheidingsmediator.

Het doel van mediation is dat beide partners onder begeleiding van de mediator naar een oplossing toewerken. De mediator legt de afspraken die tijdens de gesprekken worden gemaakt vast en maakt uiteindelijk een echtscheidingsconvenant op; dit is een overeenkomst die door beide partners wordt ondertekend. Het echtscheidingsconvenant wordt met een verzoekschrift echtscheiding (en een ouderschapsplan als er minderjarige kinderen zijn) bij de rechtbank ingediend. Na ongeveer vier tot zes weken (deze termijn kan per rechtbank verschillen) geeft de rechtbank de beschikking af. Deze beschikking (uitspraak) wordt met behulp van de advocaat-mediator ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand en dan is de echtscheiding definitief.

De ervaring leert dat een echtscheiding die via mediation leidt tot een overeenkomst tussen de (ex-) echtgenoten op langere termijn meer tevredenheid oplevert dan een beslissing van de rechtbank.

Daarbij verloopt een echtscheiding via mediation meestal sneller, vriendelijker en goedkoper dan een echtscheidingsprocedure voor de rechter (een scheiding op tegenspraak).

Maak kennis met

Advocatenkantoor Suijker is gevestigd aan de Oranjelaan 2 te Apeldoorn. U kunt hier
terecht voor deskundige hulp op het gebied van personen-en familierecht .
Eigenaresse en advocaat mevrouw mr. K.C.G.M. Suijker maakt zich sterk voor een
persoonlijke aanpak en streeft er naar om in een zo vroeg mogelijk stadium te komen
tot een goede oplossing voor een geschil. Ook treedt zij op als mediator.