Mediation

Als u en uw partner besluiten te scheiden, heeft u de mogelijkheid om via mediation de gevolgen van uw scheiding in overleg te regelen. In dit traject worden beide partners begeleid door mevrouw mr. Suijker, advocaat-scheidingsmediator. 

 

Het doel van mediation is dat beide partners onder begeleiding van de mediator naar een oplossing toewerken. De mediator legt de afspraken die tijdens de gesprekken worden gemaakt vast en maakt uiteindelijk een echtscheidingsconvenant op; dit is een overeenkomst die door beide partners wordt ondertekend. Het echtscheidingsconvenant wordt met een verzoekschrift echtscheiding (en een ouderschapsplan als er minderjarige kinderen zijn) bij de rechtbank ingediend. Na ongeveer vier tot zes weken (deze termijn kan per rechtbank verschillen) geeft de rechtbank de beschikking af. Deze beschikking (uitspraak) wordt met behulp van de advocaat-mediator ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand en dan is de echtscheiding definitief.

 

De ervaring leert dat een echtscheiding die via mediation leidt tot een overeenkomst tussen de (ex-) echtgenoten op langere termijn meer tevredenheid oplevert dan een beslissing van de rechtbank.

 

Daarbij verloopt een echtscheiding via mediation meestal sneller, vriendelijker en goedkoper dan een echtscheidingsprocedure voor de rechter (een scheiding op tegenspraak). 

Advocatenkantoor Suijker
Deskundig
Persoonlijk
Betaalbaar
ADVOCATENKANTOOR SUIJKER IS AANGESLOTEN BIJ
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
Cookies weigeren! OKE!